Olutmieltymykseni on viimeaikoina painottunut vahvasti vehnäiseen suuntaan. Peruslagerit ovat tylsiä, joskin toimivia esim. saunajuomana tai kun määrä korvaa laadun. Mutta jos normaalina viikonloppuiltana voi ottaa yhden tai kaksi, niin otan mielelläni jotain mistä pidän. Pidemmän aikaa se on ollut Paulaner, mutta nyt olen kokeillut hieman vaihtoehtoja. Uudet elämykset ovat myös tervetulleita.

kotimaista-vehnaolut
Kotimaista vehnäolut testissä

Huomasin S-marketin hyllyssä Kotimaista-sarjan vehnäoluen. Hinta oli huokea, ja kovasti mainostekstit lupasivat Suomalaista vaihtoehtoa. Tölkin kyljestä valmistajaksi mainittiin Laitilan panimo. Niinpä sorruin ostamaan kaksi.

Perjantai-ilta on tuossa hetki sitten päässyt siihen vaiheeseen, että pojan iltatoimet on hoidettu, ja voin rentoutua hieman. Niinpä sihautin tölkin auki, ja siirsin sen sisällön asiaankuuluvaan lasiin.

Mutta miltä se maistui?

Vehnäolut on väriltään varsin keltainen. Ensikulaus oli varsin sitruunainen, mutta kuitenkin tunnistettavasti vehnäolut. Hieman enemmän hörpättyäni olut vaikuttaa kuitenkin jokseenkin vetiseltä. Tätä kyllä juo, ja kun hinta on sopiva, ehkä mieluummin kuin vaikka peruslapparia. Näillä näkyminen testi jäänee kuitenkin ainutkertaiseksi, ja seuraavalla kerralla etsin jotain maukkaanpaa. Juon kuitenkin molemmat varmuudeksi pois kerralla, niin saan varmuuden asiaan.

Jos pidät sitruunaisista juomista ja olut ei ole normaalisti listoilla, tämä saattaa olla porttijuoma uudelle alueelle. Joten kokeilla kannattaa.