Minulla on muutaman vuoden ollut käytössäni aktiivisuusrannekkeena Garminin Vivofit. En edes oikein muista, mikä oli alkujaan syy tuo hankkia, mutta ranteessa se on kuitenkin roikkunut. Alkujaan ajatukseni rannekkeesta oli, että se on lähinnä kallis askelmittari, mutta samalla sen askeltavoitteet auttoivat pitämään perusliikuntaa hyvällä tasolla. Aikojen varrella softa myös kehittyi, ja sen mittaaminen tarkentui, ja parhaimmillaan se korvasi järeämmän juoksukellon, sillä sen matkamittaus oli kohtuullisen tarkkaa.

Nyt sen ranneke kuitenkin katkesi, ja vaikka muistelin että alkuperäisessä paketissa oli pari vararanneketta, niin eihän niitä mistään enää löytynyt. Lähdinkin hakemaan uutta ranneketta Gigantista ja XXL:stä. Rannekkeita ei enää löytynyt, mutta löysin jotain parempaa. Uuden aktiivisuusrannekkeen.

Uusien aktivisuusrannekkeiden ominaisuudet yllättivät

vivosmart HR screenshotKorvaavaa ranneketta etsiessäni tuli selattua tiskiä, jossa aktiivisuusrannekkeita esiteltiin. Äkkiä kävi selväksi, että n. 100€ hintaan olisi mahdollista saada uusi, huomattavasti parempi seurantalaite. Garminin tuotteita käyttäneenä tutkin pääosin heidän uutta tarjontaa, sillä suoritushistoriani löytyvät valmiiksi heidän sovelluksestaan. Tutkimuksen mukaan pian selvisi, että uusissa aktiivisuusrannekkeissa löytyy paljon kiinnostavia ominaisuuksia. Näitä oli mm. Bluetooth-yhteys puhelimeen, joka mahdollistaa mm. ilmoitusten saamisen puhelimesta rannekkeeseen. Kun puhelin soi, tai WhatsApp pärähtää, ranneke kertoo mitä tapahtuu. Samalla ranneke kertoo sykkeen ja säätiedot, sekä tunnistaa liikuntamuodon, jota sattuu harrastamaan. Kaikki nämä, ja monet muut pienet ominaisuudet 100€ paketissa saivat minut äkkiä kaivamaan kuvetta, ja kiinnittämään uutta elektroniikkaa kroppaan.

Juoksun seuranta mättää aluksi

Aivan täydellinen urheilijan laite tämä Vivosmart HR ei ole, sillä ainakaan minulla sen juoksumatkan seuranta oli aluksi pahasti pielessä. Aika nopeasti huomasin, että aivan paikkaa tulokset eivät voi pitää, sillä ranneke lupaili joulutauon jälkeen lenkkivauhdiksi n. 5min/km. Toiselle lenkille otin sitten mukaan GPS-varustellun juoksukellon, ja vertasin tuloksia siihen. Tuloksien heitto oli aika ällistyttävä, sillä sen mukaan Vivosmart näytti n. 30% liian nopeita kilometrejä. Onneksi askelpituutta sai säädettyä Garmin Connectissa, ja mittausten pohjalta sain itselleni uuden askelmitan. Uudenkin mitan osalta on tuloksissa toki heittoa, vauhdista riippuen, mutta peruslenkille 1-2% heitto on siedettävä. Pääasia, että näkee kehitystä, joka taas motivoi yrittämään lisää. Tiukempaan puristukseen pitää kuitenkin ottaa mukaan kunnon GPS-kello.

Garmin Vivosmart HR ominaisuudet

  • Unen seuranta
  • Sykemittaus
  • Askelmittaus
  • Bluetooth
  • Aktiviteetin tunnistus
  • kalorimittaus
  • Toimintokehotukset (jos liikkumatta liian pitkään)
  • Puhelimen notifikaatioiden lukeminen
  • Säätiedot
  • Terveystietojen seuranta (esim. paino)
  • Automaattisesti muokkautuvat tavoitteet
  • yms.

Tutustu laitteeseen täällä: Garmin.com/