Meidän musavehje hajosi. Soittelin tavalliseen tapaan laadukasta deep housea JBL:n langattomasta kaiuttimesta, kun se yhtäkkiä alkoi ujeltamaan. Nykäisin johdon pois seinästä, ja sen koommin laitteeseen ei eloa ole tullut. Hieman olen miettinyt, että voisiko muuntaja olla hajonnut, mutta vielä en ole löytänyt uutta 18V muuntajaa.

Verkkokauppa – ainoa vaihtoehto elektroniikan ostamiseen

Olen tarjoushaukka, myönnän,  ja vanhan laitteen hajoaminen osui samaan hetkeen kuin Hullut Päivät. Paikan päälle tuonne härdelliin kun en jaksa kävellä, niin hakeuduin tapahtuman verkkokauppaan hyvän diilin toivossa. Expertin osioista löysin pian uuden laitteen, Bosen Soundlink III:n, ja vielä huokeaan hintaan, vain 199€. Mutta loppu se tietenkin oli. Niinpä alkoi urakka etsiä vaihtoehto. Minimivaatimukset olivat langattomuus, Android-yhteensopivuus ja hyvä äänentoisto. Budjetiksi suunnittelin n. 200€, max 300€.

Myös Kruunuradiolla oli alennuksia Facebook-mainoksen mukaan. Huonosti toteutetuilta sivuilta löytyi lista, jossa olikin kaikkea kivaa, ja alennukset tuntuivat hyviltä. Sonos Play:3 osuin ensin silmään 289€ hintaan, mutta merkki oli tälläiselle amatöörille tuntematon, ja jäi siksi siihen. Boselta listasta löytyi SoundTouch 30. Sen tarjous vaikutti lupaavalta (30%), mutta reilut 500€ hinta musavehkeestä oli turhan suolainen. Niinpä päädyin katsomaan mitä vanha kunnon Gigantti tuosta laitteesta sanoisi. Mutta siellä hinta oli 699€, eli apuja ei löytynyt.

Gigantin listasta vaihtoehtona löytyi Bosen SoundTouch 20, ja vertailun mukaan ainoat erot 30:een olivat koossa. Se  tuntui muuten hyvältä vaihtoehdolta, paitsi että hinta oli vielä 449€, eli liian kallis. Onneksi Googlesta löytyy tälläisiin ongelmiin usein apuja, ja niin löytyi nytkin (ohjaus hinta.fi-sivulle). Samaisen laitteen saisi Ruotsalaisesta verkkokauppa Webhallenista hintaan 328€, postikulujen kanssa, laskulla, ja 14pv maksuajalla. Sormeni  hakeutui siis varsin nopeasti osta-painikkeelle.

cq5dam-web-1000-1000

Nyt odotankin mielenkiinnolla mitä tuli tilattua. Nokian ja JBL:n yhteislapseen verrattuna tulen menettämään langattoman latauksen, joka viime viikot on palvelut Samsungin puhelinta, mutta äänentoiston odotan olevan vähintään yhtä laadukasta, ehkä parempaa. Tämäkin hankinta osoittaa taas, että nykyään kaikki ostoksen kannattaa tarkistaa Googlen kautta. Pienellä työllä voi säästää ison rahan.

Lue täältä ensikokemukset itse laitteesta.