On vihdoinkin se aika vuodesta, kun sain kaivaa mönkijän appiukon tallista, ja päräyttää sen käyntiin. Tuli tuossa joitakin vuosia takaperin ostettua Polaris Sportsman 550, toki sillä verukkeella, että saa mökillä esim. kaadetut puut kuljetettua pois. Ja tokihan sen tuon homman hoiti, mutta on kyllä se pääosin tainnut tulla neljänkympin villityksen liennytykseen. Ja onhan tästä myös iloa lapsillekin. Varsinkin 1,5v poika tuntuu olevan heti mönkijän perään ja suorastaan vaatii päästä kyytiin kun tuon näkee.

Vaikka olen talvellakin mönkijällä välillä ajanut myös talvella, niin palelemiskerroin vie hieman nautintoa mukanaan. Kesällä taas Sportsman pääsee oikeuksiinsa. Varsinkin kun se on tieliikennerekisteröity, mutta myös erittäin maastokelpoinen peli. Oikeastaan maastossa tuosta saa eniten iloa irti, sillä vaikka tuota tuli tänä viikonloppunakin vihdottua n. 80 km/h vauhtiin maantiellä. Silti kun sillä ajoi metsätiellä 60 km/h mutkia ja mäkiä, niin ajamisessa alkoi olla vauhdin tuntua.

Mönkijän akku taitaa olla alitehoinen

Ostin tuon mönkijän aikoinaan järkihintaan, sillä siinä oli sähkövika. Sain sen korjattua vaihtamalla siihen ohjausyksikön ja akun, mutta akun ostossa taisi tulla tehtyä vikahankinta. Hankin akun Motonetistä, koska siellä oli oikeat speksit täyttävää Aasian tuontitavaraa järkihintaan. Tuo akku on kuitenkin kovin herkästi tyhjä, varsinkin pakkasella. Tuntuu että se on mitoitettu juuri ja juuri vastaamaan mönkijän tarpeisiin, joten pienikin rasite sille tekee startista vaikean. Polariksen myyjä sanoi, että Motonetin akkuja ei kannata ostaa, vaan sopiva tulisi hakea akkuihin erikoistuneesta liikkeestä. Toivon että vinkki pitää paikkansa, sillä ei tuota aina pienen tauon jälkeen haluaisi kaapeleilla virittää käyntiin.

mönkijän akku

Toki mönkijä tarvitsee taas muutakin huoltoa, sillä se tuntuu kärsivän hetken lämmettyään tehon katoamisesta isoilla kierroksilla. Onko kyse tulpasta vai kaasarista vai mistä, sitä en vielä tiedä, mutta kesän aikana aion ottaa selvää.