Menin vappuaattona cittariin hankkimaan simaa ja munkkeja. Paikka oli ansoitettu maistelupisteillä läpi kentän. Myönnän, että muutamasta kojusta tuli poimittua evästä, kuten tortillaa, leipää, jätskiä ja tietenkin nakkia. Nakki pisteessä oli esillä Helsingin Makkaratehtaan Nautanakkia. Pieni palanen maistui hyvältä ja kun tarjolla oli kolme pakettia kympillä, lähtivät nämä heräteostoksena mukaan kotianalyysiin.

Viikko meni ennen kuin pääsin nautanakkeja pannulle virittelemään. Helatorstain kunniaksi oli saatava jotain nopeaa ja hyvää, joten paketin kansi avautui ja nakit läpsähti kuumalle, kevyesti öljytylle pannulle. Nakit olivat selvästi kiinteämpiä kuin perusnakit ja ne paistuivat nopeasti. Annos sai seurakseen kananmunan, avokaadoa ja salaattia. Aivan kuin paremmissakin piireissä!

nakkiannos

Ensi puraisu oli lähes jumalainen. Napsahtava, lihaisa ja maukas nakki oli sen verran maittavaa, että sinapit jäivät pöydälle odottamaan jotain tavanomaisempaa seurakseen. Myönnän näihin paholaisiin ihastuneeni sen verran, että jos niitä jostain järkevästi löytää, niin saattaapa tulla tarjoiltua grilliruokana kesän aikana toistamiseenkin. Samasta tehtaasta tulee myös muita tuotteita, ja niistä ainakin Yönakkia tuli kaappiin hankittua. Nautanakin perusteella odotukset ovat korkealla.