Nyt sattui käsiini sellainen olutyllätys, että housut pois. Satuin poimimaan Cittarin laarista pari tölkkiä Hopventureksen oluita, lähinnä tölkin ulkonäön ja näkyvän tarjouskyltin takia. Nyt sitten maistoin, ja voin sanoa että makunystyrät eivät ihan heti tienneet mitä suuhun valui. Olut muistutti melkein inkivääriolutta, tai  muuta yrittilimpparia, mutta silti sen maussa oli reilusti oluttakin.

hopventures-ipaKun tutustuin tölkkiin tarkemmin, selvisi että tämä IPA on Hartwallin Tanskassa tuottama erikoisuus, jossa on mukaan laitettu mausteeksi rosmariinia ja ruusunmarjaa. Myös humalan kanssa ollaan oltu maltillisia, ja sen huomaa. Olut on hyvin aromikas ja marjaisa, mutta säilyttää silti joten kuten otteensa olutkastiin. Väri on viehättävän kuparinen, ja vaahtoa muodostuu todella niukasti.

Jos olen aikasemmalla vähäisellä IPA kokemuksella pitänyt niitä hieman liian katkerina, niin tämä olut on kaikkea muuta. Se on hyvin maukas ja raikas kokonaisuus.. Hartwall itsekkin mittauttaa tämän British IPAn katkeruuden kohtuullisen alhaalle.

Jos siis haluat kokeilla jotain erilaista, helliä makunystyröitä, niin suosittelen tätä lämpimästi. Perinteistä tavaraa ei silti kannata odottaa.