Aseet ovat viime aikoina puhuttaneet negatiivisessa mielessä. Eikä syyttä. Aseita on kuitenkin ollut pitkään, ja oikein käytettynä ne ovat hieno harrasteväline. Nyt pääsin pitkästä aikaa pitämään käsissä oikeaa asetta Helsinki Shooting Clubilla.

Kun saimme opastusta aseiden käytöstä, on pakko myöntää että päässä kävi ajatus siitä, mitä voisi tapahtua jos opettajan kädessä oleva pistooli olisi väärässä käytössä. Ajatus on varsin pelottava. Toisaalta mahdollisuus päästä pitelemään Kruger-pistoolia ja kokeilemaan omia taitoja oli kiehtova. Armeija aikoina tuli jokunen kuntsari kiväärillä saatua, mutta pistoolia en ollut kokeillut kuin kerran aikaisemmin.

krugerPistoolilla ammuttaessa tähtääminen ja ote on kaiken keskiössä. Ammuttaessa katse tulee olla tähtäimissä, ei taulussa, jotta varmistetaan tarkka osuma. Otteen pitää olla vakaa, mutta rento ja liipaisun tasainen, ei tempova. Ohjaaja osasi hienosti myös kertoa mitä todennäköisesti on vialla riippuen siitä, mihin osumat menivät. Minulle tälläistä opastusta ei tietenkään tarvinnut antaa ;).

Itse pääsin aseesta aika nopeasti jyvälle, ja se oli erittäin tarkka. Muutaman kerran ase jumitti, jonka opettaja sanoi johtuvan hieman liian löysästä otteesta (Kruger on vikaherkkä ase). Omasta mielestäni vika oli tietenkin aseessa.

Kokonaisuutena ampuminen on sellainen elämys, joka on syytä kokeilla jos yhtään haluaa haastaa itseään ja kokeilla uusia asioita. Radalla pääsee testaamaan myös järeämpiä aseita, jos sellainen kiinnostaa. Esimerkiksi polttariohjelmaksi tämä toimii varmasti, eikä n. 55-65€/hlö hinta omasta mielestäni ole paha.

ampumaradalla-2