Helsingin Kalliolla on legendaarinen baarimaine. Kallion kierros on ollut konsepti niin kauan kuin itse muistan, ja varmaan pidempäänkin. Jostain syystä en ole tuollaista silti kokeillut. Niinpä päätin viedä vaimon syntymäpäivän kunniaksi kierrokselle.

Kallion maine on monivivahteinen, ainakin minulle. Nykyään se on hipsterialueen maineessa, ja on ehkä ainoa alue Helsingissä, jossa pienet kahvilat ja ravintolat tuntuvat kukoistavan. Toisaalta se on joskus muinoin ollut ”Stadin Kundien” kanta-aluetta. Aluetta, jossa alkoholin väärinkäyttö ja muutamat nujakat ovat saattaneet värittää päivittäistä menoa. Tuollainen paikka se ei kuitenkaan enää tunnu olevan. Niinpä lähdimme jopa innoissamme tutustumaan paikalliseen tarjontaan.

Oheinen kierros tuntui toimivan ainakin meille, joten omatoimista baarimatkailua harrastava saa tästä ehkä hyvän rungon kierrokselle, jota voi lähteä sitten itse muokkaamaan oman näköisekseen. Roskapankki listalta jäi tällä kertaa ulos, ja ehkä hyvä niin.

Ravintola Oiva

Oiva on historiallinen Helsinkiläinen ravintola, jossa tarjoillaan myös lounasta ja brunssia. Me saavuimme paikalle n. 16:30 lauantaina, ja silloin paikassa raikui karaoke, ja pöydissä istui aikuisen oloista väkeä. Meidän luoksemme tuli heti myös yksi ”Stadin Kundi”, joka alkoi tuttavallisesti kertomaan elämän tarinaansa ja kertomaan painonnostoharrastuksestaan. Tarinaa kuunnellessa ensimmäisen tuopillisen sai menemään huomaamatta. Itselleni paikanpäällä maistui Stallhagenin Rasperry Stout.

Plussaa: Aidon oloinen meininki karaoken ja kohtuulisen juomavalikoiman höystämänä.
Miinusta: Paikka on nähnyt parempiakin päiviä.

Ravintola Loung3

Loung3 alkupalatSeuraavaksi oli aika mennä syömään. Kalliosta löytyy paljon erilaisia pieniä ravintoloita, joten valinnan varaa on. Loung3 on kohtuullisen uusi ravintola, ja sen erikoisuutena on ”sosiaaliset alkupalat”. Tilasimme alkuun 8 erilaista herkkua, jotka jaoimme neljän hengen kesken. Pääruokalista oli sopivan suppea, ja siitä löytyi burgeria, siikaa ja viiriäistä. Ruokajuomaksi löytyi pienpanimo-oluita, joista itselleni Vallilan Panimon Metsänen jäi voittajana mieleen. Loung3 tuntui olevan kohtuu varattu, joten suosittelen varaamaan pöydän etukäteen. Lähistöltä löytyy myös saman ravintoloitsijan Kolmon3n, jonka saattaa olla kokeilemisen arvoinen.

Plussaa: Mahtavat alkupalat ja rento ilmapiiri.
Miinusta: 2 tunnin aikaraja illaliselle. Pidempäänkin olisimme viihtyneet.

Sivukirjasto

Loungesta pienen kävelymatkan päässä löytyy Sivukirjasto. Paikka on hyvinkin perinteinen olutravintola, jossa on monipuolinen valikoima herkullisia oluita. Itse otin jälkiruuaksi Prykmestarin Talvibockin ja Lammin Sahtia.

Plussaa: hyviä oluita valikoimassa
Miinusta: Hieman rajoitetusti istumatilaa.

Pulmu

Ravintola Pulmu KalliossaMatkalla Helsingin kadulle satuimme kulkemaan pienen mielenkiintoisen näköisen baarin ohi. Pulmun edessä ollut neiti huomasi, että ihmettelimme baarin sisustusta ja arvoimme menemmekö sisään, ja kehui paikasta löytyvän Kallion parhaat drinkit. Niinpä menimme sisään. Pienen baarin sisustus oli todella hienosti mietitty, ja se loi hyvin lentoyhtiöfiilistä mm. katossa roikkuvan lentokoneen ja turbiinin muodossa. Drinkeiksi otimme raikastavat Mojitot. Itse drinkki oli pieni pettymys, sillä sitruuna tuli mehuna sekaan, ja peitti makuna alleen kaiken muun.

Plussaa: Hienosti sisustettu paikka
Miinusta: Pettymys Mojitojen kanssa

Ravintola Tenho

Tenho KallioTenho oli itselleni yllätys. Paikka oli tyylikäs ja laaja, ja jengi sisällä kohtuullisen nuorekasta ja leppoista. Taustalla soi DJ:n soittama letkeä musiikki, ja ravintolasta sai kohtuullisesti erilaisia juomia. Tämä paikka tuntui kaikin puolin trendikkäältä, ja kun istumatilaakin oli, oli sinne helppo parkkeerata hetkeksi. Itse join paikalla Hiiden Ginger Pale Alen, joka oli pettymys lähinnä liian miedon inkiväärin osalta.

Plussaa: Tilava, arvokkaan oloinen tila
Miinusta: Ei miinuksia

Solmu Pub

Solmu on Vaasan kadulla oleva mukava olutolohuone. Paikka ei ole järin iso, mutta se on kohtuullisen selkeä ja leppoinen. Muutamiin Kallion paikkoihin verrattuna sitä voisi kutsua jopa tyylikkääksi. Pubilla on hyvä valikoima erilaisia, erikoisiakin, oluita, ja muutamia omalla merkillä kulkevia herkkuja. Omaan lasiin löysi tiensä Solmun Winter IPA ja Kona Big Wave Golden Ale. Molempia voi suositella lämmöllä.

Plussaa: Hyvät oluet ja rento ilmapiiri
Miinusta: Paikka on hieman pieni

Iltakoulu

Viimeinen oppitunti otettii Iltakoulussa. Iltakoulu on erittäin lähellä Kurvia hyvien yhteyksien varrella, ja se tarjosi jälleen hyvän valikoiman oluita. Istumapaikkakin löytyi pian, joten paikassa oli mukava istuskella leppoisasti ja heittää illan viimeiset huulet. Itselleni tässä vaiheessa iltaa maistui Makun Black IPA erittäin mainiosti.

Plussaa: Leppoinen ilmapiiri ja hyvä valikoima oluita
Miinusta: Ei löydy

Tälläisen ravintolavalikoiman kiertäminen oli itselleni  kuin visiitti Keski-Eurooppaan. Oli hieno huomata, että hyvässä seurassa iltakierros Kalliossa on varsin viihdyttävää ja rentouttavaa. Seuraavana päivänä koettiin tosin hieman Jet Lagia, liekkö syy Pulmun?