Tilaamani musiikkilaite saapui yllättävän nopeasti. Tilaus oli laitettu sunnuntaina verkkokaupasta, ja keskiviikkona sain ilmoituksen laitteen saapumisesta matkahuollon lähimpään pisteeseen. Pakko ihailla kun verkkokauppatilauksen toimitus kulkee perille kolmessa päivässä. Ei tapahdu ihan joka kaupassa, mutta näköjään jorpakon toisella puolella Ruotsissa homma jo pelittää.

bose-soundtouch-20

Laite on nyt ollut viikonlopun testissä, ja hyvältä vaikuttaa. Verattuna entiseen JBL:n vehkeeseen, joka oli käytännössä vain laadukas bluetooth-kaiutin, tämä Bosen vehje on ihan toista maata. Se on käytännössä pieni tietokone, jota voi ohjailla ja säätä kännytkästä, mutta ei enää tarvitse sitä musiikin soittoon, niinkuin vanha laite. Sain ohjelmoitua siihen 6 radiokanavaa verkosta, ja ne soivat laitteen oman Wifin avustuksella. Spotify pitää yhä käynnistää kännykästä, mutta kun musiikkisoitin on listan saanut, se pyörittää sitä ilman puhelinta. Tämä on varsin hyvä ominaisuus, sillä ennen kaikki puhelut tai viestit katkaisivat musiikin soiton. Mahdollistaa myös sen, että nyt vaimokin osaa käyttää laitetta, kun ei tarvitse muuta kuin painaa nappia.

Äänenlaatukin on paljon parempi kuin edellisessä laitteessa. Pienestä vehkeestä tuntuu saavan kivasti syvyyttä ja voimaa äänentoistoon. Applikaation avulla järjestelmään voi ilmeisesti liittää lisää vastaavia laitteita, ja sitä kautta tehdä siitä monihuonejärjestelmän. Yllättävä bonus, jota en ollut bongannut ostovaiheessa.

Laitteen hyvät puolet tiivistettynä:

  • Hyvä äänenlaatu
  • Toimii itsenäisesti ilman puhelinta
  • Soittaa nettiradioasemia
  • Laajennettavissa monihuonejärjestelmäksi
  • Tyylikäs

Lopuksi todettakoon, että testailin uudestaan hajonneeksi luulemaani JBL:n kaiutinta, ja sehän päättikin toimia! Noh, nyt on sitten kaksi soitinta. JBL pääsee kesäksi mökkivastaavaksi.