Ennen kesää tilattu olutlähetys Saksasta, gourmeo24.comista, alkaa vihdoin lähestyä loppuaan, joten päätin tehdä uuden tilauksen. Tällä kertaa päätin kokeilla Belgialaista Saveur-biere.com verkkokauppaa. Saveur-biere.com on muutaman kerran tullut eteen facebook-mainonnassa, ja on sen maininnut ystäväkin. Verkkokaupasta oluen ostaminen tuntuu minusta tällä hetkellä luontevammalta ja järkevämmältä kuin käydä kaupassa tai Alkossa. Ensimmäisestä verkko-ostoskerrasta jäi sen verran hyvä maku suuhun (vink vink), että nytkin oli päästävä hankkimaan uusia elämyksiä kotiin kuljetettuna.

Miksi ostaa olutta verkkokaupasta?

Verkkokaupasta on helpompi ostaa oluita, joita ei tunne. Esimerkiksi Saveur Bieressä on  hyvät omat kuvaukset oluista, sekä suora linkki ratebeer.comin arvioihin. Näiden pohjalta on paljon mukavampi valita oluita, kuin esimerkiksi kaupan hyllyltä etiketin ja hinnan perusteella. Valikoimakin on verkossa todella laaja, ja hakutoiminnon avulla saa juuri sellaisia oluita listattua kuin haluaa, eikä hyllyjä tarvitse tampata edestakaisin.

Saveurin verkkokaupasta on helppo pitää. Se on ulkoasultaan ja käyttöliittymältään paljon kehittyneempi kuin Gourmeo24.com. Se on moderni ja kuvaukset selkeitä sekä antaa monta tapaa löytää jotain uutta. Kaiken tiedon saa myös englanniksi, ja kuljetuksille luvataan ”hajoamattomuustakuu”. Itse pääsin kokeilemaan jälkimmäistä käytännössä.

Miten Saveur-biere.com toimii?

Valittuani laatikollisen mielenkiintoisia oluita laitoin tilauksen menemään. Maksettuani tilauksen pankkikortilla vahvistu tilauksen tekemisestä seurantainfoineen tuli minulle nopeasti sähköpostiin. Seurannan mukaan torstaina tehty lähetys oli jo sunnuntaina Vantaalla käsittelyssä. Tämän jälkeen homma seisahtui. Odotin pakettia seuraavaan perjantaihin, jonka jälkeen aloin kyselemään syitä paketin seisomiseen. Saveur Bieren asiakaspalvelussa minun ongelmaani hoiti Marie, ja hän oli todella asiallinen ja nopea. Hän otti asian käsittelyyn heti, ja paketti saapuikin perille seuraavan viikon keskiviikkona. Paketti oli tosin hajallasaveur-paketti. Postnordin kuski pahoitteli asiaa, ja totesi että reklamaatiolaput löytyvät paketin kyljestä. No eipä löytynyt, raportti hajoamisesta kyllä. Pulloista oli hajalla vain 3 (24:stä), joten reklamoin asian Marielle, ja hän hyvitti hajonneiden hinnan minulle saman tien ja extra 2 euroa vaivan palkkana. Eli asiakaspalvelun Saveur-biere ainakin hallitsee.

Siltikin on pakko ihmetellä nykylogistiikkaa. Ei ole ensimmäinen kerta kun paketit hajoaa ja katoaa matkalla. Oman kokemukseni perusteella voisin sanoa, että Suomalaiset logistiikka yritykset tuhoavat kohtuullisen paljon tavaraa. No, oluita sain, ja niillä pärjään hyvin hetken. Lopulta olen siis ihan tyytyväinen kokonaisuuteen, ja uudestaankin tulen Saveurilta tilaamaan. Logistiikasta en heitä osaa syyttää.

Entäs se hinta?

Saveur-Biere ei ole aivan yhtä halpa verkkokauppa kuin Gourmeo24, mutta se johtuu varmasti siitä, että valikoima on laadukkaampaa ja monipuolisemmalta. Tällä kertaa otinkin tilaukseen varsin erilaisia oluita, mm. Dunkeleita ja Trappisti-oluita. Esimerkiksi Alkosta saa Rochefort 10 Trappisti-olutta 7€ hintaan, kun taas Saveurilta samainen pullo maksoi 3,40€. Kun kuljetus maksaa 16,90€, voidaan pullohintaan lisätä 0,70€ ja verrata sen jälkeen sitä Suomen hintaan.  Tämänkin jälkeen ”erikoisoluen” hinta jää Alkon hintaa huomattavasti kohtuullisemmaksi. Eli kyllä verkko-ostaminen rahallisestikin kannattaa.